Templom hangosítás
   
   
 

Cégünk több éve foglalkozik különbözõ méretû és jellegû épületek, termek hangtechnikai rendszereinek tervezésével és kivitelezésével. Kiemelt jelleggel bír a templom hangosítás speciális mivolta miatt.

A templomok igényei merõben mások az egyéb felhasználóktól. Mi ismerjük ezeket az egyedi igényeket, a különbözõ lehetõségeket, továbbá rendelkezünk elegendõ szakértelemmel, hogy a gyakorlatba át tudjuk hatékonyan ültetni. Alapvetõ célunk, hogy kiváló minõségû hangrendszereket telepítsünk megfizethetõ áron.
Ahhoz, hogy ezt a célt elérhessük elsõ körben teljes mértékben meg kell ismerünk az adott templom helységeinek specifikációit (akusztikus tulajdonságait), illetve a jelen- és jövõbeni igényeket.
Ezt követõen részletes árajánlatot adunk több alternatívával, hogy az anyagi lehetõségek figyelembe-vételével a legmegfelelõbbet tudják kiválasztani.

Kizárólag neves gyártóktól származó, több éve piacon lévõ, megbízható termékkel dolgozunk, ezeket pontosan, igényesen installáljuk, a majdani kezelõknek a használatát megtanítjuk, valós garanciát és hosszútávú értéknövelt supportot biztosítunk.
Magyarul biztosak lehetnek benne, hogy a pénzükért a lehetõ legjobbat fogják kapni.

 
     
     
  Legfontosabb elvárások a templomi hangrendszerekkel kapcsolatban:  
 

kielégítõ teljesítmény, hangerõ

beszédérthetõség

nincs visszhang, gerjedés

esztétikus, környezetbe illeszkedõ kivitelezés

egyszerû kezelhetõség

kényelmes használat

kedvezõ ár/érték arány

hangfelvétel- és visszajátszási képesség

opcionális bõvíthetõség

 
     
     
  Az fenti célok eléréséhez a következõ eszközöket használjuk:  
     
  Mikrofonok   
  Ahhoz, hogy egy térben lejátszódó hangeseményt felerõsítsünk, rögzítsünk, át kell alakítanunk elektromos jelekké. Erre szolgálnak a mikrofonok.  
     
  Rengeteg típus érhetõ el, melyekbõl a templomokban a következõket kiválóan tudjuk használni.
Gégecsöves mikrofonok. Különbözõ kivitelben (állványos és asztalba süllyeszthetõ)-; karakterisztikával és hosszúsággal rendelhetõek.
Vezetékes kézi mikrofonok. Nagyszerûen használható fixen állványon (asztali, padló, gémes), illetve olyan helyzetekben, ahol a beszélõ bizonyos távolságon belül mozog.
Vezeték nélküli mikrofonok. Létezik kézi- és csiptetõs kivitelben. Rosszabb minõséget biztosít és nagyobb költséggel jár a vezetékes alternatívánál, viszont olyan helyszíneken is alkalmazható, ahol lehetetlen a kábelezés.
 
     
     
  Erõsítõk, keverõpultok, keverõ-erõsítõk  
  A erõsítõnek az a feladata, hogy a kis teljesítményû hangfrekvenciás jeleket több fokozaton keresztül a hangszórók megszólaltatására alkalmas jelekké erõsítse.
A keverõpult célja, hogy különbözõ hangforrásokat csatlakoztatva egységes hangzást hozzunk létre. A keverõk többféle bemenettel rendelkeznek és  alkalmasak a különbözõ berendezések (pl.: mikrofon, CD lejátszó) fogadására.
A Keverõ-erõsítõk a nevébõl adódóan a két eszközt egyesítik. Templomokba a kevés csatlakoztatott eszköz és a minimális helyigény miatt általában ezt ajánljuk.
 
     
     
  Hangsugárzók, hangfalak  
  A jelforrásokból eredõ és megfelelõen felerõsített hangfrekvenciás feszültség teljesítménnyé erõsítve akkor tehetõ hallhatóvá, ha az erõsítõ kimenetére megfelelõ hangszórót, ill. hangsugárzórendszert kapcsolunk.  
  100 V-os hangsugárzók. Beépített transzformátoruknak köszönhetõen 2-3 különbözõ leosztással használhatóak. Tiszta, természetes hangzásvilágot, kiváló beszédérthetõséget biztosítanak, meghibásodási arányuk minimális.
Többféle kivitel is elérhetõ, pl.: egy- és kétirányú kompakt-,  oszlop-, beépíthetõ állmennyezeti és oldalfali.
 
     
  100V-os rendszerek további fontos elõnye mind esztétika-, mind költségoldalon, a több hangszórónál elõforduló kevesebb kábelezés.  
     
  Aktív hangfalak. Speciális esetekben, fõleg mobil alkalmazásokhoz ajánljuk. Elõnye, hogy beépített érõsítõvel rendelkeznek, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak a mikrofont vagy a lejátszót kell csatlakoztatni és már készen is áll a mûködésre.  
     
     
  Egyéb eszközök  
  Elosztók (több termes megoldásokhoz); CD lejátszó (beszéd, ének, zene bejátszására), Felvevõk (kazettás, mp3, PC - hangfelvételek készítésére)  
     
     
 
Rack, bútorzat
A fentieken túl gondolnunk kell a technikai eszközök elhelyezésére is. Történhet ez a  templomtérben vagy egy külön helységben is.
Az eszközöket elhelyezhetjük már meglévõ, erre alkalmas bútorzatba vagy speciálisan erre a célra kitalált álló vagy fali rack szekrényekbe. Fontosak a biztonsági szempontok is, hiszen általában meg kell oldani a zárhatóságot.
 
     
     
 
  Egyedi, speciális igények
Igény esetén megoldást tudunk ajánlani olyan rendszerekre is, ahol egyidejûleg több teremben vagy kültérre is - akár több zónában - biztosítani kell a hangosítást. A telepített hangtechnikához tudunk ajánlani nagyothalló-, illetve tolmácsrendszert is.
 
A hangosításon túl segítséget tudnunk nyújtani a templom vizuális megjelenítõinek kialakításában is. Igényesen, a templomi környezethez, hangulathoz alakítjuk a vetítési (projektor-vászon) és az egyéb megjelenítési (LCD/Plazma) eszközöket.
 
     
     

 

Terméklisták letölthető formátumban
Partnereink weboldalai
e-mail küldés
GALAX Konferenciatechnika1113 Budapest, Bocskai út. 54.Telefon: 385-3653, 385-3930Tel./Fax: 209-1720 Lap tetejére